Schilderbedrijf Friesland

Schilder: een vak apart

Een van de taken van de schilder in de middeleeuwen was het aanbrengen van de heraldische wapens op de wapenschilden, vandaar de naam ‘schilder’. Ook de moderne huisschilder moet nog netjes en met gelijkmatige streken tussen de lijntjes kunnen werken.
Schildersbedrijf Van der Walle is erkend schilder en is aangesloten bij de Fosag. Het bedrijf verzorgt al uw schilderwerk, zowel binnen als buiten. Daarbij kan het gaan om nieuw schilderwerk maar ook om periodiek onderhoud en bijvoorbeeld restauratieschilderwerk. Ook voor het vakkundig aanbrengen van glasweefsel op (licht) beschadigde muren kunt u schildersbedrijf Van der Walle inschakelen.

Schilderwerk: het visitekaartje van uw woning

Een woning of bedrijfspand dat mooi strak in de verf staat, geeft een goede eerste indruk af aan de bezoekers van het pand. Een goed onderhouden woning ziet er niet alleen mooi uit, maar een goede staat van onderhoud is ook belangrijk voor het behoud van het pand en de verkoopwaarde ervan. Schildersbedrijf Van der Walle zorgt voor een passende voorbehandeling van het materiaal – dit kan onder andere steen, hout, metaal of kunststof zijn – zodat de verf uitstekend hecht en u een gegarandeerd mooi resultaat hebt waar u jarenlang plezier van zult hebben. Wij werken met de beste materialen en houden daarbij ook rekening met het milieu. Zo werken wij binnen het liefst met verven op waterbasis.

Schildersbedrijf Van der Walle: ook Winterschilder

Vroeger werd er in de koude maanden niet veel buitenschilderwerk gedaan: de verven waren er nog niet echt geschikt voor. Inmiddels geldt dit bezwaar niet meer omdat er speciale verfsoorten ontwikkeld zijn die ook uitstekend geschikt zijn voor schilderen bij lage temperaturen. Toch gelden voor de schilder de wintermaanden nog als het laagseizoen binnen de branche en daarom geven de schilders die zijn aangesloten bij De Winterschilder speciale kortingen tijdens de winter. Ook schildersbedrijf Van der Walle is aangesloten bij De Winterschilder. Naast de standaardkorting van De Winterschilder geven wij echter tijdens de maanden november t/m maart nog een extra korting.

Behangen met glasweefsel

Glasweefsel is een supersterk materiaal dat door de dikte en de structuur heel goed kleine scheurtjes en andere onregelmatigheden kan camoufleren. Bovendien verstevigt het de ondergrond waardoor verdere beschadigingen worden afgeremd. Het wordt ook wel glasvlies of glasvezelbehang genoemd. Glasweefsel is vochtbestendig, krimpvrij en vlamvertragend. Het is Bovendien gemakkelijk in het onderhoud. Glasvezelbehang is in verschillende structuren verkrijgbaar, zoals fijne ruitjes of een visgraatmotief. Het meeste glasvlies komt standaard in wit, hoewel er tegenwoordig steeds meer soorten in verschillende kleuren én motieven op de markt komen. Glasweefsel is in elke gewenste kleur te schilderen: uw schilder Van der Walle neemt dit natuurlijk ook graag voor zijn rekening.

Schildersbedrijf van der Walle is o.a. werkzaam in Gorredijk, Lippenhuizen, Terwispel, Hemrik, Jubbega, Heerenveen, Drachten, Beesterzwaag, Ureterp.

Wilt u graag meer informatie, overleggen over de mogelijkheden, een vrijblijvende prijsopgave of ons werk eens met eigen ogen beoordelen, neemt u dan contact op met schildersbedrijf Van der Walle: dé schilder van Friesland.